Az autónk egyik legfontosabb alkatrésze a fék, mely nem megfelelő működés esetén súlyos baleseteket okozhat. Éppen ezért az autó rendszeres szervizelésébe beletartozik a fékrendszer karbantartása is. A fékrendszert már csak azért is fontos rendszeresen ellenőrizni, mert folyamatosan kopó alkatrészek alkotják, melyeket időnként cserélni kell.

Azt talán nem is kell magyarázni, hogy költséghatékonyabb a fékrendszer karbantartására kiadni a pénzt, mint halogatni, netán kihagyni a feladatot. A fék hibás működésével nem csak a saját testi épségünket kockáztatjuk, de a környezetünkét is. A rossz fék kisebb-nagyobb baleseteket okozhat, és ha nem is szerzünk fizikai sérülést, az összetört kocsi javítása jóval többe fog kerülni, mint a rendszeres fékrendszer karbantartás.

A fékrendszer karbantartása során a szakemberek többek között ellenőrzik a fékfolyadék, a fékbetét és a féktárcsa állapotát, szükség esetén pedig cserélik az elhasználódott alkatrészeket, emellett felülvizsgálják a menetdinamikai és menetbiztonsági rendszereket is. A fékfolyadék nagyon fontos a fék működése szempontjából, és az elöregedő fékfolyadék több szempontból is veszélyes: gyengíti a fékhatást és tönkreteszi a fékrendszer alkatrészeit. Emiatt a fékrendszer karbantartásának egyik fontos része a fékfolyadék cseréje. A fékrendszer karbantartását érdemes kétévente megejteni, főleg akkor, ha sokat használjuk az autónkat. Természetesen, ha bármilyen szokatlan eltérést tapasztalunk – például gyengül a fékhatás, vagy nehezebbé válik az autó irányíthatósága – azonnal forduljunk szakemberhez!

Megbízható szervizt keres az autója fékrendszerének karbantartásához? Forduljon bizalommal a Géniusz Trade Kft.-hez! További információért látogasson el honlapunkra, a www.geniusztrade.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-34-473-635-ös és a 06-70-368-4641-es telefonszámokon, illetve a geniusztradekft@gmail.com e-mail címen!