Az ózont a 19. században kezdték hasznosítani fertőtlenítésre, vízkezelésre, gyógyításra és tisztításra, száz év leforgása alatt pedig széles körben elterjedt a használata. A 20. század elejétől bevált módszer lett az ózon használata a fehérjét tartalmazó élelmiszerek frissen tartásánál, a modern világban pedig egyre népszerűbbé válik az ózonos szagtalanításnál, a fodrászatban, a légfrissítésnél és a zuhanyzásnál!

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, vagy oxidálható anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti őket, vagy oxidálja, és ez által kiszűrhetővé teszi. Az ózonos szagtalanítás az egyetlen olyan eljárás, ami képes véglegesen megszüntetni a kellemetlen szagokat úgy, hogy annak forrását bontja le, és nem hagy hátra egészségkárosító anyagokat. Gáz halmazállapota révén eljut a helyiség minden olyan részébe, ahová a szagot okozó molekulák is. A dohos szag esetében az ózon kivonja a levegőből a penész spórákat, emellett a penészgombatelepeket is elpusztítja!

Az ózon nem csak a levegőből tünteti el a szagokat, hanem a berendezési tárgyakat, így akár az autó belső terét is szagtalanítja. Ha valaki dohányzik az autóban, annak szaga beleeszi magát a kárpitba. A fenol – ami része a dohányfüstnek – kötődik minden felülethez, és ez okozza a mindent átható, kellemetlen cigarettaszagot. Az ózonos szagtalanítás képes teljes mértékben megszüntetni ezt a fenol lebontásával! Ha illatosítót használunk az autóban, az csak elfedi a kellemetlen szagokat, de nem szünteti meg őket, érdemes tehát a problémát a gyökerénél kezelni, és ózonos szagtalanítással eltüntetni az azt okozó dolgokat!

Ha az Ön autójában is szükség lenne egy alapos, ózonos szagtalanításra és fertőtlenítésre, keresse fel a www.karpitszerviz.hu weboldalt! Ha kérdése lenne, vagy időpontot szeretne foglalni, hívja a 06-30-921-8349-es telefonszámot, vagy írjon e-mailt az info@karpitszerviz.hu címre!