Hogyan válasszon motorolajat kereskedésből? A rövid válasz a kérdésre az, hogy a gyártó ajánlásait követve nem nyúlhat mellé!

A hosszabb válasz összetett, ahogy a jó motorolaj is komplex keverék, amely egyszerre csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, remek hővezető és hűtési tulajdonságokkal rendelkezik, ellenáll az oxidációnak, termikusan stabil, minimalizálja az alkatrész kopást és még hosszan lehetne sorolni. A nem megfelelő motorolaj viszont nem rendelkezik minőség igazolással, sem megfelelő jelölésekkel, ám az ára az esetek többségében nem marad el a komolyabb termékek árától, noha igényes motorolaj kereskedés ügyel rá, hogy ne kerülhessen alacsony minőség a kínálatba. A megfelelő olaj kiválasztásához mindazonáltal mindenképp ismerni kell az alapvető jellemzőket. Ásványi, szintetikus vagy félszintetikus? Nyári vagy téli? Benzin vagy dízel motorhoz való?

Ha az alapvető fogalmakkal tisztában is van, nehéz a választás a motorolaj kereskedésekben általában kapható Castrol, Bp, Shell, Agip, MOL, Mobil, Repsol, Total, Opel, Ford, Meguin, Fuchs, Elf, Motul, Aral márkák között, hiszen mind elismert gyártó kipróbált, bizonyítottan minőségi termékekkel!  A Castrol köztudottan tisztán tartja a motort, a Repsol hatékonysága kiváló és többféle használatra is gyárt olajokat, a Shell védelmet nyújt a régi motorok számára is, az Aral pedig a legmegbízhatóbb gyártók egyike! Akár márka, akár specifikáció alapján választ motorolaj kereskedésből, az alábbi tanácsokat érdemes betartani:

Figyeljen a szerelő tanácsára, mindig olvassa el a szervizkönyvben ajánlottakat és a gyártó ajánlásait, valamint a motorolaj címkékről se feledkezzen meg! Egyes esetekben a járműgyártó pontosan meghatározza a kenőanyag márkát, ezt fontos betartani, mert a szakszerűtlen olajcserére nagy fokú motorkárosodás lehet a válasz!

Online motorolaj kereskedésünkben, a www.olajsziget.hu címen minden neves motorolaj márkát és autóápolási terméket megtalál! Részletes keresővel igyekszünk megkönnyíteni a böngészést és lerövidíteni a rendelésre szánt időt! Webshopunkból nem csupán a szükséges kenőanyagokat rendelheti meg, motorolajokkal kapcsolatos kérdéseire is választ kaphat. Hívja a 06-28-410366-os telefonszámunkat vagy írjon az info@olajsziget.hu e-mail címünkre!