A szállítmányozás sokszor az átlagosnál nagyobb méretű és súlyú rakomány mozgatását jelenti. A közutakon közlekedő teherautók és kamionok nemcsak hatalmas méretekkel, hanem kivételesen nagy súllyal is közlekednek, ami veszélyt jelenthet a közlekedés többi résztvevője számára. Éppen ezért foglalták szabályba, hogy milyen módon és milyen útvonalon lehet velük haladni.

A hatályos rendelet kimondja, hogy a meghatározott méretet, össztömeget, valamint tengelyterhelést meghaladó kamionoknak és teherautóknak megkülönböztetett módon kell haladnia. A 40 tonnánál súlyosabb járművekre plusz díjat kell fizetni az útvonal függvényében, valamint engedély szerinti kíséret, szakkíséret biztosítása, megszervezése is kötelező a számukra.

Az engedély szerinti kíséret, szakkíséret biztosítása, megszervezése a következő kötelezettségeket foglalja magában. Az engedély szerinti kíséret, szakkíséret biztosítása, megszervezése egyrészt a figyelmeztető jelzések alkalmazását írja elő. Ennek függvényében csak olyan jármű kísérheti a szállító járművet, ami rendelkezik ilyen jelzőfényekkel.

Az engedély szerinti kíséret, szakkíséret biztosítása, megszervezése magába foglalhatja akár a rendőri kíséretet is, ha az indokolt. A jelzőfények mellett egyéb eszközök használata is szükségessé válhat, olyanoké, mint az útjelző táblák, amikkel a forgalmat lehet szükség esetén elterelni vagy korlátozni.

Az engedély szerinti kíséret, szakkíséret biztosítása, megszervezése minden pontban eleget kell, hogy tegyen a közlekedésbiztonság minden részletre kiterjedő megteremtésének. Ha minden feltétel adott, akkor a szállítmányozás is szabályosan és biztonságosan történik.

A www.veressped.com webcímen a Veressped-Plusz Kft.  szolgáltatásairól tájékozódhatnak az érdeklődők. Forduljon hozzánk bizalommal az engedély szerinti kíséret, szakkíséret biztosítása, megszervezése okán! Biztosítjuk az akadálytalan, biztonságos, határidőre történő szállítmányozást! A +36-29-544- 991,  +36-20-96-59-446 telefonszámokon és a veressped@veressped.hu email címen vagyunk elérhetőek!