Az LPG-üzemű autózás egyre népszerűbb – még most, az elektromos autók egyre nagyobb népszerűsége idején is. A gázüzem legnagyobb előnye az alacsony költség, de a kisebb környezetterhelés is olyasmi, ami miatt érdemes LPG-üzemre váltani. Persze hátrányokkal is számolni kell, hiszen az autó átalakítása is pénzbe kerül, emellett pedig az LPG-rendszernek karbantartásra is szüksége van, ám az autógáz alacsony ára mindezeket képes kompenzálni, így az átalakítás költsége kimondottan hamar megtérülhet. A legfontosabb viszont az, hogy ne feledkezzünk meg az autógáz-tartály cseréjéről, amit bizonyos időnként mindenképp meg kell tenni a biztonságos üzemeltetés érdekében.

Az autógáz-tartály cseréjét 10 évente kötelező elvégeztetni, a tartályok érvényességi ideje ugyanis hivatalosan ennyi időre szól. Az érvényességi idő lejártával a tartályt selejtezni kell, és helyette kötelező újat beszerelni. Fontos tudni, hogy semmi esetre sem ajánlott önállóan, a garázsban belevágni az autógáz-tartály cseréjébe, mivel kifejezetten veszélyes is lehet a megfelelő szakmai ismeretek és gyakorlat nélkül; inkább egy szakértő műhely felkeresése a megoldás.

Amennyiben hamarosan el kellene vinnie az autóját az esedékes műszaki vizsgára, és szüksége lenne az ahhoz szükséges tanúsítványra, illetve, ha vizsgáztatástól függetlenül is elérkezett az autógáz-tartály cseréjének ideje, cégünk, a Szappanos Autógáz az Ön rendelkezésére is áll! Abban az esetben is számíthat a segítségünkre, ha az érvényességi időtől függetlenül, más okok miatt vált elkerülhetetlenné az autógáz-tartály cseréje, vagy, ha bármilyen más karbantartási teendőre, illetve javításra van szükség. Ha szeretne bővebben olvasni szolgáltatásainkról, látogassa meg a www.autogazszereles.hu címen elérhető weboldalunkat!

Ha kérdése lenne az autógáz-tartály cseréjével kapcsolatban, illetve, ha szeretne időpontot foglalni műhelyünkbe, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén: a +36-70-944-7495-ös telefonszámunkon, illetve a szappanosautogaz@gmail.com e-mail címen!