Közeledik a tél, ezért lassan aktuálissá válik az autógumi cseréje. Azonban nem csak olyankor kell autógumit cserélni, amikor a nyári gumit át kell váltani télire, illetve a télit nyárira, ugyanis az autógumi idővel elhasználódik, és ilyenkor a biztonságos közlekedés érdekében le kell cserélnünk!

Az autógumik elég erőteljes igénybevételnek vannak kitéve, így a kopás elkerülhetetlen. Pont ezért érdemes rendszeresen elvinni autószervizbe, ahol ellenőrzik az autógumi állapotát, és még időben észreveszik, ha valami nincs rendben vele, vagy a profilmélysége már nem elegendő a biztonságos közlekedéshez. A természetes kopáson túl a rosszul beállított futómű is koptathatja az autógumit, ezért is érdemes időnként szervizbe vinnünk az autót futóműbeállításra. Ha furcsán viselkedik az autó menet közben, kényelmetlen és nehéz irányítani, illetve ha szokatlanul gyorsan, vagy furcsa alakzatban kopnak az autógumik, mindenképp nézessük meg a futóművet szakemberrel!

Repedezett és sérült felületű autógumikkal nem érdemes vezetni, hiszen nem csak magunkat sodorjuk veszélybe, de az utakon lévő többi autóst is! A négy évnél öregebb autógumikat szintén érdemes lecserélni, függetlenül attól, hogy milyennek ítéljük meg az állapotukat. Ha pedig 7°C alá csökken az átlaghőmérséklet, mindenképp cseréljük le a nyári autóguminkat téli autógumira! Az autógumi cseréjét mindenképpen érdemes szakemberekre bíznunk, hiszen a szakszerű csere mellett a futóműbeállítást is elvégzik!

Megbízható autószervizre van szüksége Érden? Forduljon hozzánk bizalommal! Érdi autószervizünkben autószerelést, autógumi cserét és javítást, illetve műszaki vizsgát is vállalunk, emellett még a téli és nyári autógumikat is beszerezheti nálunk! További információért látogasson el honlapunkra, a www.agumis.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-23-371-555 és a +36-20-773-7393 telefonszámok valamelyikén, illetve a szerviz@agumis.hu e-mail címen!