Ha felmerült már a kérdés, hogy vajon a négy évszakos autógumi olcsóbb és jobb megoldást jelent-e, mint a téli és nyári gumik cserélgetése, illetve létezik-e olyan gumiabroncs, amelyik minden körülmények között egyformán jó teljesítményt nyújt, akkor valószínűleg Ön is elgondolkodott már a négy évszakos gumik kipróbálásán. Nézzük meg, hogy megéri-e!

A téli gumi mintázata sűrű lamellákból és mély kapaszkodó blokkokból áll. Az árkok kivetik magukból a havat és biztosítják a vízelvezetést a latyakos, jégkásás utakon. A téli gumi anyaga a nyárinál lágyabb gumikeverék, így az abroncs a hideg aszfalton nem válik merevvé. Ezzel szemben a nyári gumi futófelülete telítettebb, a nagyobb felfekvési felület jó tapadást biztosít száraz úton. A hosszanti és oldalirányú csatornák a vízelvezetést szolgálják. A nyári gumi anyaga a téliénél keményebb gumikeverék, ami biztosítja a megfelelő tapadást és kopásállóságot.

A négy évszakos autógumi anyaga és mintázata a téli és a nyári keveréke, futófelülete nem kifejezetten nyári és nem is kifejezetten téli, bár mindkettő jellegzetességei felfedezhetőek rajta. Így bizonyos mértékig a téli, illetve a nyári hőmérsékleti és útviszonyoknak egyaránt képes megfelelni, viszont megvannak a maga határai. Szélsőséges körülmények között nem teljesít olyan jól, mint a téli-nyári szettek, sőt, minden tekintetben gyengébben teljesít adott időszakban az időszakhoz való autógumiknál.

A négy évszakos abroncs annak jelenthet alternatívát, aki keveset és kisebb távolságok megtételére használja autóját, például városon belül, munkába járáshoz, vagy a gyerekek iskolába szállításához, illetve nem létfontosságú neki az autó, tehát időnként le tud mondani a használatáról. Magyarországon a téli és nyári időjárás és az útviszonyok jelentős eltéréseket mutatnak. Sokszor extrém a helyzet, főleg télen, ezeknek inkább a különböző autógumi garnitúrák tudnak megfelelni.

Ha még nem cserélte le nyári gumijait, akkor a Bart-Lux Kft. kiváló minőségű és kedvező árú abroncsokkal várja! Keresse fel honlapjukat a www.gumilearazas.hu címen, és válogasson a széles kínálatból! Kérdés esetén hívja a 06-30-214-8810-es telefonszámot, vagy írjon az info@gumilearazas.hu e-mail címre!