Az ősz beköszöntével az autósokat mindig az a kérdés foglalkoztatja a legjobban, hogy mikor érdemes átváltani nyáriról téli gumira. A megfelelő időzítés nagyon fontos, hiszen nem tesz jót a guminak, ha túl hamar, vagy túl későn cseréljük, a vezetés biztonságáról és kényelméről nem is beszélve. Az egyszerűség kedvéért tekinthetjük úgy, hogy mindenszentektől húsvétig van szükségünk a téli gumira, de azért van pár tényező, amire érdemes ügyelnünk a gumik cserélésekor.

Akkor indokolt téli gumira váltanunk, amikor állandósul a 7 °C-nál alacsonyabb hőmérséklet. A téli gumik arra lettek kialakítva, hogy jobban tapadjanak a csúszós és fagyos utakon, így csökkentve a féktávolságot. Mivel a 7 °C-nál melegebb időben a téli gumi elveszíti elsődleges jellegét, felesleges túl korán lecserélnünk a nyári gumit, mert így csupán azt érjük el, hogy gyorsabban elhasználódik a téli gumink. Azonban arra is figyelni kell, hogy ne húzzuk az utolsó pillanatig a cserét, hiszen a jeges utakon nem csak kényelmetlen, de életveszélyes is nyári gumival vezetni.

Vannak, akik várnak a cserével az első hóig, ám ez nem ajánlott, hiszen manapság már inkább az a jellemző, hogy hó nélkül köszönt be a fagy, és az úton ilyenkor majdnem ugyanolyan nehézkes vezetni ilyen hidegben, mintha hóréteg borítaná. A hóesés helyett inkább a hőmérőt figyeljük, és ez alapján döntsük el, mikor visszük az autót gumicserére. Tehát, amit a téli gumi cserének időzítéséről tudni kell: amikor a 7 °C-nál alacsonyabb hőmérséklet általánossá válik, cseréljük le a gumit. Körülbelül októbertől áprilisig érdemes – sőt, ajánlott – téli gumival vezetni.

Minőségi téli gumit vásárolna megbízható helyről? Forduljon bizalommal cégünkhöz, a Bart-lux Kft.-hez! További információért látogasson el honlapunkra, a www.autogumi-webaruhaz.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-214-8810-es telefonszámon, munkatársaink mindenben készséggel segítenek!