Az autós közlekedés célja, hogy egyik pontból a másikba jussunk, méghozzá a lehető legkényelmesebb formában. Ám nem elhanyagolható tényező a biztonság sem, melynek feltételeit elsősorban magunknak kell biztosítanunk. A téli időjárás az autók számára is kihívást jelent, ezért fel kell készítenünk a járművet az ezekben a hónapokban jellemző hideg, csapadékos időre. Ennek az egyik legfontosabb lépése a téli gumi csere, amiről minden autótulajdonosnak ajánlott gondoskodnia annak érdekében, hogy télen is balesetmentesen közlekedhessen. Mit érdemes tudni ezzel kapcsolatban?

Sok autós úgy gondolja, hogy az elmúlt években jellemző enyhe téli időjárás jó indok a téli gumi csere elhanyagolására. Fontos tudni, hogy téli gumira nem csak extrém hidegben van szükség! 7oC alatt már a legjobb nyári gumi sem nyújt megbízható megoldást, és a hőmérséklet csökkenésével egyre nagyobb a balesetveszély. Télen 3oC körüli átlaghőmérséklet uralkodik, de a hó, a jég és a latyak is tovább nehezíti a helyzetet, ezért a téli gumi csere a legenyhébb téli időben is kulcsfontosságú a biztonságos közlekedésben.

Nem kérdés tehát, hogy a téli gumi csere szükséges-e, az viszont már okozhat dilemmát, hogy milyen gumiabroncs mellett érdemes dönteni. Rengeteg lehetőség van, és nem könnyű eligazodni a márkák, típusok, méretek útvesztőjében. A választásnál célszerű figyelembe venni az autó gyártójának előírásait, illetve ajánlásait, de nem hagyhatók figyelmen kívül a hatóságok által történő műszaki jóváhagyás feltételei sem.

Ön már elvégeztette idén a téli gumi cserét? Ha eddig még nem kerített rá sort, ne halogassa tovább, inkább forduljon a Szappanos Autógáz szakértő csapatához! Jól felszerelt műhelyünkben elvégezzük a téli gumi cserét, hogy Ön a következő hónapokban is biztonságosan autózhasson! Ha szeretne bővebben tájékozódni szolgáltatásainkról, látogasson el www.autogazszereles.hu weboldalunkra, kérdéseit pedig tegye fel bátran a +36-76-357-607-es telefonszámon vagy a szappanosautogaz@gmail.com e-mail címen!